ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams and it is just round the corner. This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target for the aspirants.You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Tricky Parajumble Questions asked in any govt exam. To make you learn important grammar rules effectively and at an apt time is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.




Directions (1-15): Rearrange the parts of the sentence in correct order. 

Q1. The party has not just 
P: vacated space for other 
Q: being steadily hollowed out ideologically 
R: political parties, but it is also
PRQ
RQP
QPR
QRP
Solution:
The correct sequence is ‘PRQ’

Q2. A dissent in a court P: the intelligence of a future day Q: to the brooding spirit of law, to R: of last resort is an appeal
QRP
RQP
PRQ
PQR
Solution:
The correct sequence is ‘RQP’

Q3 All tyrants realize that, 
P: victims, there is sure to be one who 
Q: rises against them and strikes back!’ 
R: one day, amongst their many
RQP
PQR
RPQ
QRP
Solution:
The correct sequence is ‘RPQ’

Q4. It is a truth universally 
P: acknowledged that a single 
Q: man in possession of a good 
R: fortune must be in want of a wife
QRP
PQR
RPQ
QPR
Solution:
The correct sequence is ‘PQR’

Q5. At one level, 
P: the law in understanding 
Q: such cases of violence 
R: one senses the limits of
RQP
PQR
RPQ
QRP
Solution:
The correct sequence is ‘RPQ’

Q6. The architecture 
P: was designed to promote 
Q: of the Internet 
R: connectivity, not security
QPR
RQP
PQR
PRQ
Solution:
The correct sequence is ‘QPR’

Q7. The pith helmets 
P: gone, but the blood 
Q: has never dried 
R: may have long
RPQ
RQP
PQR
QPR
Solution:
The correct sequence is ‘RPQ’

Q8. This is what comes 
P: who sits below the Finance Minister 
Q: and not consulting the economist 
R: out of not knowing economics
QRP
RQP
PRQ
PQR
Solution:
The correct sequence is ‘RQP’

Q9. The idea was 
P: to spend as little money 
Q: while avoiding loss of lives 
R: as possible
RPQ
QPR
QRP
PQR
Solution:
The correct sequence is ‘PQR’

Q10. The atmosphere 
P: is against them, but there appears 
Q: in their administrations 
R: to be fight left
QPR
RPQ
PRQ
PQR
Solution:
The correct sequence is ‘PRQ’

Q11. Hit hard by austerity measures 
P: government, they lead 
Q: of the Conservative 
R: lives embedded in anxiety
RPQ
QRP
QPR
PRQ
Solution:
The correct sequence is ‘QPR’

Q12. Even more astonishingly, 
P: he cast as “beautiful” 
Q: he went on to 
R: describe the vote
RQP
RPQ
PRQ
QRP
Solution:
The correct sequence is ‘QRP’

Q13. The truth about these 
P: communities is that 
Q: they deserve to die 
R: dysfunctional, downscale
PQR
QPR
RPQ
RQP
Solution:
The correct sequence is ‘RPQ’

Q14. There is a deeper 
P: fissure here that goes 
Q: from western theory 
R: beyond explanations
PRQ
PQR
QPR
RPQ
Solution:
The correct sequence is ‘PRQ’

Q15. It is for the government, 
P: especially one with such a 
Q: significant majority, to have the 
R: intelligence and leadership to think long term
QRP
PQR
RPQ
QPR
Solution:
The correct sequence is ‘PQR’

               
You may also like to read:







 




CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.