SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven't been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 Previous Years  English Questions with detailed solutions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Direction (1-15): In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q1. That summer, elections were (A)/held at many a place (B)/without any untoward incident.(C)/ No error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol. In place of ‘at’ use ‘in’.
‘at’ is preferred when one wants to convey the precise (specific) location of an entity, while ‘in’ is used in a more obscure sense.


Q2. I was taken by surprise (A)/when I came (B)/face-to-face with my school friend.(C)/No error(D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S2. Ans.(d)
Sol. No error

Q3. The factory complex houses a shop-floor (A)/and 10 cubicles for the staff in an area (B)/of about thousand squares meters.(C)/No error(D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S3. Ans.(c)
Sol. Replace “squares meters” with “square meters”. “thousand” will modify “meters” not the “square” as square is also acting as an adjective and adjectives are not written in plural.


Q4. She was annoyed (A)/when she found that (B)/ the chewing gum was stuck to her hair. (C)/No error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S4. Ans.(d)
Sol. No error



Q5. It was obviously for everyone (A)/that grandfather was (B)/hiding something from all of us. (C)/ No error(D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S5. Ans.(a)
Sol. Use ‘obvious’ in place of ‘obviously’.


Q6. Recently I visited Kerala(A)/and found the sceneries(B)/to be breathtaking. (C)/No error(D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S6. Ans.(b)
Sol. It should be “the scenery” instead of “the sceneries” because the word ‘scenery’ is an uncountable noun which is not used in plural form.



Q7. A rate of growing is different (A)/for different sectors, but the service sector (B)/ always grows faster than agriculture. (C)/No error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S7. Ans.(a)
Sol. It should be “growth” instead of “growing” as we need to use a noun not a verb after ‘a rate of’.

Q8. This is made possible by technology and the Internet, which is used (A)/ to connect buyers and sellers worldwide and bring (B)/ information to the far reaches of the globe (C)/ No Error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S8. Ans.(d)
Sol. No Error


Q9. With little creativity and hard work (a)/ the project could have been (b)/ successfully completed. (c)/ No. error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S9. Ans.(a)
Sol. It should be “a little creativity” because ‘little’ is a negative word, “a little” means some amount of creativity.

Q10. Those who are averse (A)/ with hard work (B)/ will seldom succeed in life. (C)/ No error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S10. Ans.(b)
Sol. With averse we use to, so use ‘to’ in place of ‘with’.


Q11. This first design, the model for which (A)/ is preserved in the South Kensington Museum, (B)/ is very inferior than what Wren afterwards devised. (C)/ No Error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S11. Ans.(c)
Sol. ‘Inferior’ takes preposition ‘to’ with it. Hence replace ‘than’ with ‘to’.



Q12. The young prince alone rose to the height of the (A)/ occasion, and set his face to such cowardly counsels, and he (B)/ had the enthusiastic support of the great majority of the people. (C)/ No Error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S12. Ans.(b)
Sol. There is a preposition related error. Replace ‘set his face to’ with ‘set his face against’.


Q13. At the party(A)/Rohit introduced me to his friend(B)/who is radio jockey. (C)/No error(D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S13. Ans.(c)
Sol. Use ‘a’ before ‘radio jockey’ because “radio jockey” is a noun and we use article before noun.


Q14. Than the old man put on his (A)/ coat, that was the cue for the (B)/ dog that they were going to go for a walk. (C)/ No Error (D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S14. Ans.(a)
Sol. Replace ‘than’ with ‘when’.


Q15. We are pleased that (A)/our daughter is married with (B)/such a nice man. (C)/No error(D)
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
Show Answer
S15. Ans.(b)
Sol. Marry does not take any preposition with it, as “marry” is a transitive verb. However, in passive voice, “marry” does take preposition “to” with it. Thus option B has the error.