SSC CGL, SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for major SSC exams to be conducted in the month of February, March, June and July 2019 among which nearby exams  include SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019 & SSC CPO 2018 to be commenced from 12 March to 16 March 2019. Also SSC CGL and CHSL 2018 Exam dates are out now. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts' efforts to sharpen your practice skills.
 
Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination
Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Error Detection Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.
 
 
Q1. With the introduction of the new syllabus (A) / the number of colleges reporting (B) / high results are decreasing (C) / year after year. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S1. Ans.(c)
Sol. Replace ‘are’ with ‘is’ as the subject is ‘number’.
 
Q2. I was more thrilled (A) / in anticipation (B) / of a long journey (C) / by train. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S2. Ans.(a)
Sol. Replace ‘more’ with ‘very’.
 
Q3. Sadhana was the one person (A) / who could somehow manage to working in the section (B) / for such a long time. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S3. Ans.(b)
Sol. “to work” is the correct usage.
 
Q4. The car flew off the road (A) / and fell into the valley (B) / because Amit was driving faster. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S4. Ans.(c)
Sol. Replace ‘faster’ with ‘fast’ because there is no comparison.
 
Q5. Children visiting the (A) / park are amused (B) / by the monkeys play in the cages. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S5. Ans.(c)
Sol. Replace ‘play’ with ‘playing’.
 
Q6. Even though the shirt is rather expensive (A) / but I wish to (B) / purchase it with my own money. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S6. Ans.(b)
Sol. Remove ‘but’.
 
Q7. Ranjeet is as (A) / fast as or perhaps faster (B) / than Rohit. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S7. Ans.(d)
Sol. No Error
 
Q8. Though she was sick (A) / but (B) / she went to work. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S8. Ans.(b)
Sol. Remove ‘but’. You may add ‘yet’.
 
Q9. I will always remember (A) / you standing by me (B) / and offering me encouragement. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S9. Ans.(b)
Sol. Replace ‘you’ with ‘your’. Before gerund i.e., V^ing the pronoun is always in possessive form.

Q10. The value of the rupee declines (A) / as the rate of (B) / inflation raises. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S10. Ans.(c)
Sol. Replace ‘raises’ with ‘rises’. Raise means to make something rise.
 
Q11. I should like you be candid (A) / and tell me exactly (B) / what you think of this plan. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S11. Ans.(a)
Sol. Either ‘that’ after ‘like’ or ‘to’ before ‘be’.
 
Q12. I will now deal with him (A) / in a manner different (B) / from the one I have adopted so for. (C) / No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S12. Ans.(d)
Sol. No Error
 
Q13. It is always (A) / been hard to change (B) / the Indian car buyers’ perception (C) / when it comes to designs. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S13. Ans.(a)
Sol. Replace ‘is’ with ‘has’.
 
Q14. Our summer vacation is (A)/ between 10th May (B)/ to 10th June (C)/ No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S14. Ans.(c)
Sol. Replace ‘to’ with ‘and’. Correct conjunction pair is ‘between….and’.
 
Q15. To live, to love, (A) / to serve, and (B) / also admiration are what (C) / I aspire for. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
Show Answer
S15. Ans.(c)
Sol. Replace ‘admiration’ with ‘to admire’.
 
 
  You may also like to read: